Miljøet er et af de emner, der i høj grad kan splitte vandene. Hvor meget skal hver enkelt person gøre – skal hver enkelt person ofre noget for planeten – hvor meget er det op til de enkelte virksomheder, og hvor meget er det op til regeringen. Det er svært at afgøre præcis hvad det mest rigtige vil være. Det eneste, der er helt sikkert, er, at vi skal til at have noget gjort. Så hvorfor ikke implementere små bæredygtige valg i din hverdag, som ikke har den helt store indflydelse på dit liv?

Bambus

Bambus er et utroligt bæredygtigt materiale. Det vokser hurtigere end mange andre planter, og derfor udleder det ikke alverden CO2, når vi høster og bruger materialet. Derfor kan du med fordel gå over til at bruge bambusprodukter. Det kan for eksempel være bambus strømper, men det kan også være møbler i bambus.

En af de helt gode ting ved for eksempel bambus strømper er, at det faktisk er mere behageligt for mange end for eksempel bomuld. Det er utroligt blødt, og så vil du hurtigt opdage, at dine fødder ikke bliver lige så svedige.

Bæredygtige hobbyer

En af de ting, der især skader planeten, er fast fashion. Det vil sige det at købe nyt tøj hele tiden uden egentlig at få brugt det hele. Hvis du gerne vil modarbejde de hurtige skift i trends, som dit klædeskab gennemgår, så kan du med fordel finde dig nogle nye bæredygtige hobbyer, der bidrager til din garderobe. Det kan være alt lige fra at strikke til at sy. Hvis du går med sidstnævnte, så kan du både vælge at sy ud fra mønstre og købe nyt stof, men du kan også vælge at sy tøj om, som du finder i genbrugsbutikkerne. Nogle køber også sengetøj i genbrugen, som de bruger på samme måde som et nyt stykke stof.

Der er utroligt mange muligheder for at skabe sit eget bæredygtige tøj – og det vil i langt de fleste tilfælde også være billigere.

Du kan også ”upcycle” møbler og nipsting, så de passer ind i din stil i hjemmet. Det er en fantastisk måde at finde en kreativ outlet, hvilket er utroligt sundt for dit mentale helbred.