Ønsker du at blive hundeejer? Og er du i tvivl om, hvilken race der passer dine behov? Man kan gøre sig mange overvejelser, da hver hunderace har sine fordele. Et populært valg findes i racen Staffordshire bull terrier, da denne race passer ind i mange familier. Racen har nogle specifikke men overskuelige behov, der gør det muligt at inddrage hele familien i pasningen af hunden. Byd en Staffordshire bull terrier velkommen i dag, og nyd gode stunder med familien i morgen!

En hund med overskuelige behov

Staffordshire bull terrier passer ind i mange hjem, da den ikke har komplicerede behov. Racen er forholdsvis lille, så den har ikke det store madforbrug. Fodring skal foregå med fuldfoder i form af piller eller vådfoder, og indholdet skal være balanceret så hunden får godt med proteiner, fedt og kulhydrater. Stafforshiren har behov for en god mængde aktivitet i form af gå- og løbeture. Den har derfor også godt af rigeligt med aktiv leg. Her kan hele familien inddrages, da gåturene kan være en oplagt fællesaktivitet. Børn kan særligt hjælpe til med at gøre den daglige leg mere aktiv, så der bliver brændt noget krudt af. Staffordshire bull terrier er dermed en oplagt race til de familier der har en aktiv livsstil, eller som ønsker at få det. 

Yderligere info om de søde Staffordshire bull terrier kan findes her.

Glem ikke den mentale træning

Selvom racen har et behov for regelmæssig fysisk træning, er det vigtigt ikke at glemme intelligenstræningen. Staffordshire bull terrier er en intelligent race, der nyder godt af den stimulation det giver at træne dens hjerne. Træning kan foregå via kommandoer, som børn også kan bidrage til at holde ved lige. Til mental træning kan man benytte forskellige spil, eksempelvis nogle hvor der er en godbid som belønning. Måltiderne kan i sig selv også være en mulighed for intelligenstræning, ved at gøre brug af en labyrintformet madskål. Her skal hunden nemlig selv skubbe foderet gennem et labyrintformet spor med snuden, hvilket kan være meget stimulerende. Når måltidet foregår i et langsommere tempo, vil hunden bedre kunne opnå en mæthedsfornemmelse og forhindre overspisning. Det er også underholdende for familien at hjælpe og observere hunden som den bliver bedre til at finde sin egen mad i madskålen. Staffordshire bull terrier er dermed en passende hunderace at introducere som det nye medlem af familien.