Skal familien have en hund, så er der mange racer, I kan vælge imellem. Der er store og små hunde, og der er hunde med meget forskelligt udseende. Faktisk er der flere hundrede racer og uendeligt mange forskellige blandinger af dem.

Det store og brede udvalg kan gøre det svært at bestemme sig. Men det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring valget. 

Er I en familie, så bør I vælge en hund, der er familieegnet. Nogle racer er ikke så gode til børn, og nogle er ikke så sociale. Andre hunde egner sig bedre til familielivet. I kan fx overveje de søde cavalier king charles spaniels.

Cavalieren

En cavalier king charles spaniel, i daglig tale også kaldt en cavalier, er en mindre hund. Den vejer under 10 kg og er derfor nem at have med. Den er også ganske træningsvillig, så den kan lære at opføre sig pænt, når den er med i byen.

Cavalieren er familieegnet. Den elsker at være sammen med sin ejer og sin familie. Det er en meget social hund, og den vil tilpasse sig jeres daglige rytme.

Det venlige sind og den lille størrelse gør også racen egnet til børn. Med børn i familien kan du sagtens anskaffe dig en cavalier king charles spaniel. Vær dog opmærksom: Hvis børnene – eller en voksen – har allergi, så er cavalieren ikke det bedste valg.

Træningsvillig

Det er en god idé at vælge en træningsvillig hund til en familie med flere medlemmer. Så kan den lære øvelser og tricks, og hele familien kan være med til at aktivere og opdrage den.

I en familie er det vigtigt, at hunden passer godt ind i hverdagen. Det gør den, hvis den får nogle gode vaner og lærer nogle nyttige øvelser. En træningsvillig hund vil hurtigt kunne lære det, du prøver at få den til.

En cavalier er træningsvillig, og den er oven i købet intelligent. Den har altså ikke bare lyst til at træne. Den er også god til det. Den regner hurtigt nye øvelser ud og kan blive en rigtig dygtig hund.

Lille og nuttet

En cavalier king charles spaniel er ikke den mindste hunderace, der findes, men den hører til i gruppen af de mindre hunde. Den har ikke så meget størrelse. Til gengæld har den et nuttet udtryk. De lange ører og det glade ansigt gør det umuligt ikke at falde for racen.

Du skal dog ikke lade dig narre af dens kære udseende. Det er stadigvæk en hund. Selvom en cavalier er rar og træningsvillig, så er den også et levende væsen. Der er ingen garantier for noget. En cavalier kan også have dårlige dage, og den bliver også teenager.

Hvis du husker, at den søde lille bamse er en hund, så kan du få en rigtig god hund ud af en cavalier. Du kan få en god familiehund ud af den. Lær den nogle nyttige øvelser, og væn den til jeres rytme i familien. Så vil I få et ekstra familiemedlem, som alle bare knuselsker.