Det er et stort valg som familie at få skaffet en hund. En hund er et nyt familiemedlem, der skal have kærlighed og opmærksomhed. Derfor skal det være en beslutning, som alle parter er med på og indforstået med. Særligt hvis I har en travl hverdag, så er der nogle overvejelser, I bør gøre jer. Hvis I som familie er begyndt at undersøge mulighederne for en hund, men I er tvivl om, hvorvidt I kan få det til at fungere, så læs med her, måske det kan hjælpe jer med at blive afklaret.

Find den rigtige hunderace

Hvis I er en familie, der er væk fra hjemmet i flere timer, så kan det være en god idé at undersøge forskellige racer, som kan tåle at være alene. Der findes flere racer, som kan tolerere det bedre end andre – heriblandt den søde og livlige Jack Russel Terrier. Jack Russel Terriers er selvstændige hunde, og de er også enormt intelligente. Det er derfor, at det er en race, som har nemmere ved at være alene hjemme i flere timer. Det kræver dog, at den er blevet trænet til det fra hvalp, men det er ikke nødvendigvis en svær opgave. Det anbefales at starte med at efterlade hunden alene i en kortere tidsperiode. Derefter bør I fra gang til gang øge tidsintervallet, til hunden har lært at være alene. Dertil skal en hund som Jack Russel Terrier stadig have en masse motion inden den efterlades alene, ellers kan det lede til en destruerende adfærd. Det gælder ikke kun for Jack Russel Terriers, men for de fleste hunderacer. Gør jer selv den tjeneste at udforske jeres muligheder for en race, der passer til jer. 

Husk: Hunden skal stadig aktiveres 

Selvom I som familie har travlt, så skal I stadig have tid til at aktivere og motionere jeres hund. Det gælder særligt, hvis den skal være alene hjemme i flere timer. Nogle gode lange gåture eller leg i haven kan være nok for nogle racer, andre kræver noget mere.

Når du og din familie kommer hjem fra arbejde, skole eller lignende, så skal der altså stadig være overskud til en god gåtur. Det kan desuden være enormt sundt for jer som familie at få gået den tur efter en lang dag. Det giver frisk ilt til hjernen, og det kan være et dejligt afbræk fra arbejde, særligt hvis du og familien bruger meget af dagen foran en skærm. Gør det eventuelt til en hyggelig fælles ting, eller fordel aktiviteterne ud på de enkelte familiemedlemmer, så alle er med til at aktivere den søde familiehund. 

Gør op med jer selv – Har I for travlt til en hund?

Det er dejligt at få hund, men det er også et arbejde. Manglende tid til hunden kan føre til ødelagte møbler, en hund der gør, hyler eller besørger indendørs. Hvis I har for travlt i familien, så kan det være, at I skal overveje, om hunden er det helt rigtige kæledyr til jer. En kat er eksempelvis langt mere selvstændig, og den kræver derfor mindre opmærksomhed, hvilket kan være mere oplagt for den arbejdsomme familie.